Kicsivel jobb!

Babázó

Babázó

Találd ki, mennyire szeretlek

2011. április 20. - AnitUp

 Húsvéti könyvajánló

Igazi érzelmi áttörést hozhat egy 1994-ben kiadott kedves könyv a gyermekek életében. Van, amelyikük lassabban tanulja meg kifejezni érzéseit. A három-négy éves gyerekek már összetett gondolkodásra, konklúziók levonására képesek. Megértenek bizonyos összefüggéseket, még ha azokat nem is tudják még megfogalmazni.

Azon felül, hogy gondoskodásunkkal, odafigyelésünkkel és számos más módon kimutatjuk a szeretetünket gyermekünk iránt, mondjuk is el neki. A „Találd ki, mennyire szeretlek” című könyv nekik is segíthet kifejezni az érzéseiket.

Egy három éves kisfiú, aki sokat hallotta szüleitől, hogy szeretik, de ő maga még nem mondta nekik, húsvétra ajándékba kapott egy könyvet. Felolvasták neki, míg ő látszólag erre ügyet sem vetve játszott egy kisautóval. Aztán este lefekvés előtt az édesanyja elővette a könyvet, és a kisfiú azt mondta neki: „Anya, szeretlek.”

Sam McBratney műve, a Találd ki, mennyire szeretlek (angolul Guess How Much I Love You), első kiadása óta népszerű mindenütt, ahová csak eljuthatott angol nyelven vagy fordításban. Nemcsak az egyszerű, de megkapó szöveg, hanem Anita Jeram illusztráció miatt is kedvelik. Hazánkban először 2004-ben jelent meg, a Spelta Kft. kiadásában.

Találd ki, mennyire szeretlekAz egyszerű kis történet szerint a Kis Mezey Nyuszi és a Nagy Mezey Nyuszi azon versengenek, ki mennyire szereti a másikat. Egyre nagyobbakat mondanak, ahogy megpróbálják a másikat felülmúlni. A végén persze mindannyian rájövünk arra, hogy mindig lehet nagyobbat mondani a másiknál, a de a lényeg az, hogy szavakkal is ki kell fejezni szeretetünket.

A történet annyira megfogja a hallgatóit, hogy bölcsődés korú gyermekek is élvezni fogják, és az óvodásoknak sem késő beszerezni egyet. Hiszen mindegy gyerek felismeri magát a Kis Mezey Nyusziban, és édesanyját vagy édesanyját, vagy akár a nagyszüleit is azonosíthatja a Nagy Mezey Nyuszival.

A könyvet a nagyobb könyvesbolt-hálózatokban és webshopokban is megvásárolhatjuk.

 

Részlet a Találd ki, mennyire szeretlek című könyvből:

„Kis Mezey Nyuszi éppen lefeküdni készült.
Erősen kapaszkodott Nagy Mezey nyuszi hosszú füleibe.
Biztos akart lenni abban, hogy Nagy Mezey Nyuszi hallja, amit mondani fog:
-Találd ki mennyire szeretlek!
-Ó, nem nagyon hiszem, hogy ki tudnám találni!- válszolta Nagy Mezey Nyuszi.
-Ennyire!- vágta rá Kis Mezey Nyuszi, és széttárta a karját annyira, amennyire csak tudta.
Nagy Mezey Nyuszinak azonban sokkal hosszabbak voltak a karjai. -Én pedig téged, ennyire szeretlek!
-Hát bizony, ez sokkal hosszabb-gondolta-magában Kis Mezey Nyuszi.
-Én annyira szeretlek, amennyire csak fel tudok nyújtózkodni!-folytatta Kis Mezey Nyuszi.”
 

A bejegyzés trackback címe:

https://babazo.blog.hu/api/trackback/id/tr992841915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása