Kicsivel jobb!

Babázó

Babázó

Sószoba

2011. február 08. - AnitUp

Az ország több településén működik olyan bölcsőde, óvoda, ahol a gyermekek egészségét sóterápiával védik.

A só gyógyító erejét már régen ismeri az emberiség. Már az ókori Görögországban megfigyelték, hogy a sóbányában dolgozóknál ritkábban fordulnak elő légúti betegségek, a középkori szerzetesek sóbányában gyógyították betegeiket.

A természetben található sóbányában való gyógyulás azonban helyhez kötött, ezért olyan eljárásokat dolgoztak ki, amelynek során sóoldat vagy sótégla párologásával jelentősen csökkenteni lehet a levegőben lévő vírusok és baktériumok számát.

Természetes anyagokat tartalmazó telített sóoldattal mesterségesen is létre lehet hozni a sóbarlangok kílmáját.

Tisztítja a légutakat

A levegőben lévő sószemcsék elősegítik a légutak természetes tisztulását, az általuk leadott negatív ionok javítják a fizikai és a szellemi erőnlétet.

Gyulladásgátló hatásánál fogva a légzőszervi megbetegedések természetes gyógyítója. Különösen ajánlott asztma, arcüreggyulladás, hörghurut, orrmelléküreg-gyulladás, fülgyulladás, hangszálgyulladás gyógyítására és utókezelésére.

Gyermekeknék különösen hatásos a sóterápia, a légzőszervi betegek 80-90 százaléka éri el a teljes gyógyulást. Fertőtlenítő hatása révén alkalmazása áldásos a gyermekközösségekben, ahol 20-25 gyermek is össze van zárva ősztől tavaszig.

Sószobák

Az ország több helyén működik a bölcsődékben, óvodákban úgynevezett sószoba, ahol a természetes sóbarlangok klímáját hozzák létre természetes anyagokat tartalmazó sóoldat párologtatásával.

Általában heti egy vagy két alkalommal tartanak foglalkozásokat a sószobában a kicsiknek, de van olyan gyermekintézmény is, ahol minden nap fél órát töltenek itt a gyerekek.

A jobb hatásfok kedvéért gyakran énekelnek, vagy mozgásos játékokat játszanak a kicsik ezekben a helyiségekben. Az ének és a mozgás elősegíti, hogy a nagyobb lélegzetvétellel a tüdőbe jobban bejusson ebből a levegőből.

Azokban a bölcsődékben és óvodákban, ahol sószobát hoztak létre, csökken a megbetegedések száma a járványos időben, a már gyógyult kisgyermekeknél pedig a teljes gyógyulást segíti elő azzal, hogy a só hatására könnyebbé válik a váladék kiürülése.

A foglalkozás nem kötelező, ha a szülő nem járul hozzá a terápiához.

Sajnos nem minden gyermekintézmény tud sószobát létrehozni, pedig nem elérhetetlen az az összeg, amibe kerül. Ahol van, ott önkormányzati vagy alapítványi támogatással, esetleg pályázati forrásokból hozták létre.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://babazo.blog.hu/api/trackback/id/tr312647168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kóristalány 2011.11.23. 13:51:07

A 'Parajd' sópárologtatóval a saját szobánkban is megteremthetjük a sós mikroklímát. A készülék 26%-os parajdi sóoldaton porlasztja át a szoba levegőjét. Ezáltal a levegő megtelik sóionokkal és ásványi anyagokkal, amelyek belélegezve eljutnak a hörgőkig és végig fertőtlenítik a légutakat. Szinte minden baktériumot és gombát elpusztít, és a vírusos tüneteket is enyhíti. Ezen kívül a szálló port is megköti. Mindenkinek ajánlom, mert ennél természetesebb gyógymód nem létezik. Felső légúti megbetegedésekre, asztmás, allergiás tünetekre kiváló.
süti beállítások módosítása