Kicsivel jobb!

Babázó

Babázó

Játékos gyermektorna

2011. január 24. - AnitUp

A XVII. kerületi Boribon kuckóban tapasztalt szakemberek foglalkoznak egészen aprókkal és nagyobbakkal. A gyermekvállalás kezdetétől érdemes kopogtatni a kuckóban, hiszen kismamatornától kezdve a szülőtanácsadásig minden megtalálható.

A Boribon kuckóba szívesen járnak a gyerekek tornázni, énekelni, bábozni, rajzolni, itt a szülő kérdéseire szakemberek segítenek választ adni, és nem szükséges a gyerek fejlődése érdekében fizetésünk nagy részét ott hagyni.

A 3 év alatti apróságok délelőttönként szüleikkel, nagyszüleikkel együtt tornázhatnak és énekelhetnek az országosan elterjedt Bukfenc gyerektorna és Cini-cini muzsika keretén belül. Itt olyan különleges mozgásfejlesztő eszközökkel ismerkedhetünk meg, melyek hagyományos játékboltban nem kaphatók.

Az óvodáskorú gyerekek délutánonként tornázhatnak, fogócskázhatnak, és izgalmasabbnál izgalmasabb akadálypályákat kipróbálhatnak. A zárkózottabb, félénk ovisok pszichológus irányításával rajzolhatnak, bábozhatnak. A gyerekek segítségével minden báb életre kel, egy báb olyan dolgokat is megtehet, amit a gyerekek nem szoktak. Az önfeledt bábjátékon túl a gondolkodás, a szókincs, valamint a problémamegoldó képesség is fejlődik - állítja a szakember. A pszichológus vezette rajzfoglalkozás a szülők számára is hasznos, mert a gyerekek rajzaiból olyan dolgokat is ki lehet olvasni, ami sok kérdésre választ adhat. A rajzolás feldolgozatlan traumák, negatív élmények kezelésében is nagy segítséget nyújthat.

Az iskolába készülő ovisok között akad, aki kiemelkedően ügyes, és olyan is van, aki sehogyan sem boldogul a rá váró feladatokkal, mert nem tud kellően figyelni vagy mozgásában ügyetlen, esetleg beszéde még nem tökéletes. A kisiskolások közül néhányan nem érzik jól magukat az iskolában, mert összetévesztenek bizonyos betűket, nem értik, hogy mit olvasnak, nehezen tanulnak verset, és akikről azt mondják, tanulási nehézségekkel küzdenek. Minden problémának van oka, melyre megoldást kell találni. Ebben fejlesztő pedagógus, gyógypedagógus, logopédus, mozgásterapeuta, kineziológus, pszichológus segíthet.

A kamaszok szombatonként TV vagy számítógép bámulása helyett korosztályukkal együtt a Boribon kuckó által szervezett önismereti foglalkozásokra járhatnak. Egy serdülő személyisége kialakulófélben van, kritikus, de felelősségtudata, döntéshozó-képessége még fejlődésre szorul. A kuckóban zajló foglalkozásokon használt szituációs gyakorlatok, önértékelést segítő játékok megoldást nyújtanak számukra.

Biztosan mindannyian hallottunk olyan történetet, amikor a problémával küzdő gyereket ide-oda küldözgették, az idő meg csak ment, és a szülő úgy érezte, igazából nem történik semmi. Ennek sok esetben az az oka, hogy nem a megfelelő szakember foglalkozik a gyerekkel. A kuckóban dolgozó szakértők szerint a legfontosabb feladat, hogy minél hamarabb megtaláljuk a megfelelő terápiát a gyerekeknek, hisz így érhető el a leghatékonyabb javulás.

A Boribon kuckó azt is célul tűzte ki, hogy minden fejlesztő foglalkozás elérhető legyen azok számára is, akik szűkösebb anyagi körülmények között élnek. A foglalkozás, terápia és tanácsadás árak megtalálhatók a kuckó weboldalán.

Kapcsolódó oldalak:
http://boribonkucko.hu/
http://gyerektorna.hu/
http://alapozoterapiak.hu/
https://youtube.com/watch?v=kK7WZy80VJQ&fmt=18

A bejegyzés trackback címe:

https://babazo.blog.hu/api/trackback/id/tr532610590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása