Kicsivel jobb!

Babázó

Babázó

Téli séta a babával

2011. január 03. - AnitUp

teli-seta-gyerek.jpg

A téli hónapok univerzális ruhadarabja a bundazsák és az overall. A baba korától függetlenül ezek a ruhadarabok nem hiányozhatnak a kicsi ruhatárából, nincs az a kabát, pléd, réteges öltöztetés, ami pótolhatná.

Általános jellemzőjük, hogy kívül vízhatlan vagy vízlepergető anyagból készülnek, míg belül meleg, puha béléssel. Az előbbi megvédi a kicsit attól, hogy akár a párától is átnedvesedjen a ruházata, az utóbbi pedig egyenletes melegen tartja.

Öltözés-vetkőzés

Amikor télen felöltöztetjük a babát, gondoljunk arra, hogy amíg mi mozgunk, ő fekszik vagy ül a babakocsiba, ezért melegebben kell öltöztetni, mint ahogyan mi öltözünk. Amikor viszont meleg helyiségbe érkezünk vele, azonnal húzzuk le a bundazsák avagy overall cipzárját, mert pillanatok alatt beleizzad. Ugyanúgy a kapucnit is vegyük le. Nem csak kényelmetlen a melegben izzadni, de kisgyermek túlmelegedése is előfordulhat.

Mindkét ruhadarab alá rétegesen öltöztessük a babát, így jobban tartja a legfelső réteg a meleget.

A baba életének első 6 hónapjában mindenképpen bundazsák az ajánlott, ha életének ez a fél éve téli hónapokra esik. Bundazsákot a kicsi egészen egy éves koráig hordhat. Sokan, ahogy ülni tud a kicsi overallt adnak rá. Gondoljuk végig, megéri-e kivenni a bundazsákból, mielőtt biztonságosan és huzamos ideig ülni tud. Ráadásul az overallt könnyebb ráadni, és ez fontos szempont, mivel a kicsiket köztudottan idegesíti az öltöztetés.

Milyen overállt, bundazsákot érdemes vennünk?

Bundazsákokat és overallokat 4 ezer és 20 ezer forint között lehet kapni. Természetesen ennél olcsóbb és drágább is van, de mint mindig, az olcsó ár általában a minőség rovására megy.

Vásárlásnál az áron kívül először azt kell eldönteni, melyiket vegyük. Ha a pénztárcánk engedi, inkább mind a két félét. Az is számít, mennyi idős a baba, milyen a súlya, egyáltalán elfér-e kényelmesen a bundazsákban.

Mivel mindkettő több méretben kapható, ügyeljünk arra, különösen az overallnál, hogy se túl szűk, se túl bő ne legyen, ugyanis mindkét esetben fázni fog a baba. A szoros ruhában nem tud mozogni, és hőszigetelő légréteg sem alakul ki. Ha túl nagy, hideg marad a levegő a baba körül.

Közös jellemzője ezeknek a daraboknak, hogy legyen rajta kapucni. A babakocsikhoz gyártott bundazsákok fejrésze összehúzható, így könnyebben öltöztethetjük föl és le a babát.

Ha valaki a babakocsival a tömegközlekedési eszközöket is igénybe veszi, lépcsőn viszi a babakocsit, mindenképpen olyan bundazsákot vegyen, ami öt ponton rögzíthető a babakocsihoz, különben a zsákkal együtt kieshet a kicsi.
Az overallok közül az a jó, aminek a csuklónál és bokánál patentrész zárja el a hideg levegő útját.

A bundazsákok, overallok nem mennek tönkre hamar, ezért örökölhető, ajándékozható, cserélhető, eladható. Használtruha boltokban is kiváló minőségűt lehet kapni, néha újszerű állapotban lévőt. A használt ruhákat legalább kétszer mossuk ki, és többször öblítsük.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://babazo.blog.hu/api/trackback/id/tr502556622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása