Kicsivel jobb!

Babázó

Babázó

Könyvajánló

2011. augusztus 18. - AnitUp

Gyermekbetegségek Enciklopédiája A-tól Z-ig 

„Mama valami fáj!” Ez a panasz –a torokfájástól egészen a súlyos sürgősségi beavatkozást igénylő megbetegedésig- sok mindent jelenthet. A Gyermekbetegségek Enciklopédiája A-tól Z-ig segítséget nyújt abban, hogy a tünetekből azok okára, a betegségre következtessen. Így szakszerűbben tud a gyermekbetegségek ellen védekezni.

A szülők legnagyobb féleme: a gyerekkel valami baj van, beteg, lázas, hány, vagy ismeretlen kiütés jelenik meg a testén. Félünk, főleg ha nem tudhatjuk mi az, mitől van és hogyan tudnánk segíteni rajta.

Első gyermek esetében pedig bármilyen gyors segítség különösen fontos, mert a frissen szülővé vált pár rémült és tehetelen a beteg baba mellett. Szükség van egy útmutatóra, segítségre, amely eligazíthat a sokféle tünet, gyermekbetegség között.

Ezek útmutatók egyike Dr. Martin Edwards könyve: Gyermekbetegségek Enciklopédiája A-tól Z-ig (Glória Kiadó 2009).

Kicsit könnyebb a dolgunk akkor, amikor már tud beszélni, és el tudja mondani, hogy hol fáj. Amikor azonban csak vigasztalhatatlanul sír, vagy  minden indok nélkül hányni kezd, akkor mit tegyünk? Jó, ha ilyenkor van egy olyan könyvünk, ami érthetően mondja el, hogy mi a teendőnk az adott helyzetben. Mert kezdõ anyaként nem fogjuk hirtelen megvilágosodás-szerűen tudni, hogy mi baja, csak a tapasztalat tanít meg rá, hogy ha nem éhes, nem álmos, és nem unatkozik, akkor valószínűleg fáj neki valahol, vagy kényelmetlenség-érzete van. Ahhoz azonban, hogy első körben felismerjük, hogy mi baja lehet, és mennyire súlyos az állapota, utána kell olvasnunk a dolgoknak. Ez a könyv ebben nyújt segítséget a gyermekeket nevelőknek.

A könyv ABC-rendben tárgyalja a tüneteket, ezért egy-egy tünet alatt többféle betegség is szerepelhet. Egyszerűen felütve az „Étkezési problémák” vagy a „Viszkető foltok” címszót, elolvashatjuk, mi lehet ezek oka. Választ kaphatunk többek között a mérgezés, köhögés, fejsérülés, beszédhibák, vérzéssel járó sérülések  esetén mi a teendő. Segítséget ad a gyógyszerek közötti eligazodásban is, az egyes fejezetek végén megtalálható a leginkább alkalmazott házi gyógymódok összefoglalója, valamint tanácsot kaphatunk arra vonatkozóan, hogy mikor kell orvost hívni. 

A könyv hasznos lehet mindenkinek aki gyermekek között él: gyermeke van, ha nagyszülő, pedagógus. Legközelebb, ha a gyermeke nem érzi jól magát, ne orvosi szótárakban kutasson a lehetséges betegségek neve után, hanem vegye kezébe ezt a könyvet, és keresse meg gyermeke leginkább szembeötlő panaszát. A könyvespolcáról vagy a házi patikájából ne hiányozzék ez a hasznos enciklopédia. 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://babazo.blog.hu/api/trackback/id/tr163162593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása