Kicsivel jobb!

Babázó

Babázó

Gyerekkel utazni

2011. július 15. - AnitUp

Az egyik legjobb dolog a világon, ha a család együtt nyaral. Amíg azonban elérjük a nyaralás helyszínét, sokszor nagyon hosszú utat kell megtennünk, ami próbára teszik a gyermekek tűrőképességét: valakinek mindig pisilnie kell, még akkor is, ha öt perccel azelőtt nem kellett. 

Ha kisbabával indulunk útnak, útközben a legkényelmesebb táplálási módszer a szoptatás. Nem hagyhatjuk azonban figyelmen kívül, hogyha az anya nem gondoskodik a kellő mennyiségű folyadékbevitelről, akkor csökkenhet az anyatej mennyisége. A tápszeres babáknál figyeljünk, hogy elegendő tápszert vigyünk magunkkal. Nagyon hasznos a vízforraló berendezés, a termosz, a hűtőtáska, melyeket a meleg víznek, egyéb ételeknek tárolására használhatunk. Amennyiben olyan országba töltjük szabadságunkat, ahol más rendszerű az áramszolgáltatás, ne felejtsük otthon az áram-átalakítót sem. 

Ne adjunk ismeretlen ételeket a kisebb gyerekeknek, mert nem biztos, hogy jól tolerálja a gyomra az utazás izgalmai, a folyamatos rázkódás miatt. Sok kisgyermek a buszon, autóban való utazás során sokszor émelygéssel, hányással küzd. Megkönnyíthetjük a helyzetét, ha olyan elfoglaltságot találunk a számára, amikor el tudja kerülni, hogy hosszabb ideig lefelé nézzen az autóban, buszon. Van lehetőség a tünetek enyhítésére más módon is, sokaknak bevált a homeopátiás Cocculus tabletta. Segíthet a B6 vitamin, a gyömbér minden formában. 

Útközben gyakori jelenség az enyhe vízhiány, ne felejtsünk el inni útközben.  

Csomagoljunk úti gyógyszerkészletet. A legfontosabb gyógyszerek a következők: kötések, gézek, rugalmas pólyák, antibiotikumos kenőcs, csipesz (szálka kiszedésére), orrcsepp, láz- és fájdalomcsillapító, hasfogó, hashajtó, ecet, tisztítóalkohol (a fele-fele keverék remek a külső hallójárat-gyulladásra), szteroidkenőcs (csaláncsípésre), ha déli országokba megyünk, szúnyogriasztó és naptej. Győződjünk meg arról, hogy minden szükséges oltást megkapott. Adott esetben csak palackozott, illetve forralt vizet adjunk neki inni.  

Ne felejtsük otthon a kedvenc játékát és alvókáját sem. A három évesnél nagyobb gyereknek már vihetünk kifestőt, ceruzákat, hajtogatásra alkalmas kemény papírt vagy társasjátékot. A nyári melegben mindenki sokkkal türelmetlenebb, sok felnőtt nehezen viseli a kisgyerekeket alaphelyzetben is, hát még amikor unatkozik is a lurkó. Spóroljuk meg magunknak a kellemetlen perceket, és foglaljuk le a gyerekeket.

Fontos, hogy vigyünk magunkkal tisztítószereket, pelenkázóalátétet, műanyag lepedőt, nedves törlőkendőt. Nagyon kényelmes ilyenkor az eldobható pelenka, még akkor is, ha máskor nem ilyent használunk. 

Ha autóval utazunk, fel kell készülni, hogy többször kell majd megállni. Ügyelnünk kell arra is, hogy a gyerekek gerince sokkal hamarab elfárad az utazás során, ezért olyan helyen érdemes megállni, ahol tudnak szabad helyen futkosni, ez talán részben levezeti a felhalmozott energiát is, és kicsit nyugodtabbak lesznek a fennmaradó úton.

A kisgyermek csak hatóságilag elismert gyermekülésben utazhat tíz éves koráig, amibe megfelelően be lehet kötni.

Némelyik csecsemő és gyermek fülfájásra panaszkodik a fel- és leszálláskor a repülőn. A nagyobb gyerek már megérti, hogy a fájdalom megszüntethető a nyeléssel. A kisebbet rá kell venni, hogy nyeljen közben. A kisbabát a leszállás megkezdésekor ébresszük fel, és kezdjük el etetni. Így önkéntelenül is nyelni fog. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://babazo.blog.hu/api/trackback/id/tr583069519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása