Kicsivel jobb!

Babázó

Babázó

Terhességi tesztek

2011. június 03. - AnitUp

Terhességi teszthez hozzájutni nem nehéz, ha valaki gyorsan meg akar bizonyosodni arról, teherbe esett-e. Akár tudatosan tervez egy pár babát, akár nem, ha késik vagy elmarad a menstruáció, legjobb elvégezni egy terhességi tesztet. Így minél előbb kiderül, lesz-e gyermeke a párnak, vagy sem.

A terhességi teszt elvégzése csak támpont, negatív eredmény ellenére, ha mégsem jelentkezik a menstruáció, fel kell keresni egy nőgyógyászt, mert különböző okai lehetnek a késésnek.

Minden gyógyszertárban kapható, ha ott vásárolunk, elmagyarázzák a köztük lévő különbséget és a használatuk módját is. Nagyobb illatszerboltok is fel vannak szerelve terhességi csíkokkal, de már webshopokban is árulják. Az áruk mellett az érzékenységük is különböző.

 


A tizenöt-húsz évvel ezelőtt használt eszközök még nem voltak ennyire érzékenyek, mint a maiak, mindegyiket a reggeli első vizeletből vett mintával kellett elvégezni. Eleve szükség volt egy edényre a vizelethez. Az egyszerű vonalas testcsík helyett egy tesztfolyadékba kellett cseppenteni a vizeletet, és annak elszíneződése jelezte a meglévő terhességet. Öt-tíz percet kellett várni az eredményre.

Egyszerű, megbízható, pontos

A mai tesztek gyorsabbak, kevésbé komplikáltak, a legtöbb egyetlen darabból áll, és a vizeletsugárba kell egy ideig helyezni a csík kazettás részét. Még léteznek vizeletbe helyezhető egyszerű tesztcsíkok is, ezek általában olcsóbbak.

Ennek ellenére még ma is célszerű a reggeli, első vizeletet használni, mert ilyenkor nagyobb mennyiségben található benne a terhességi hormon. Általában a termék leírása azt is jelzi, ha kifejezetten reggel ajánlják a vizsgálatot, mikor a legpontosabb az eredmény. A vizsgálat elõtt inni sem szabad, mert a hígabb vizeletben a hormon is kevesebb, és az eredmény a terhesség ellenére is negatív lehet.

A tesztek az úgynevezett HCG (human chorion gonadotropin) koncentráció mérésén alapulnak, amely hormon a beágyazódás után kezd termelődni az anya szervezetében.. Ha ez 5 mIU alatt van, azt jelenti, hogy nincs terhesség, a 25 mIU feletti érték viszont azt jelzi, hogy a baba megfogant. Az eredményét azonban HCG tartalmú kezelések, gyógyszerek is befolyásolhatják, ezért ha pozitív az eredmény, érdemes pár nappal később megismételni, hogy biztosak legyünk a válaszban.

Ha pozitív az eredmény, akkor is el kell menni nőgyógyászunkhoz, aki vérvételes vizsgálattal erősítheti meg azt, hogy valóban teherbe estünk, vagy csupán álpozitív eredményt kaptunk. A méhen kívüli terhesség esetén is pozitív az eredmény, ennek kizárása ultrahangvizsgálattal történik.

 

Árak és választék

Clearblue: van, aki ezt ajánlja, mint a legbiztosabb tesztet, ám ez az egyik legdrágább eszköz. A Clearblue Plus-nál erőteljesebb vagy halványabb kereszt jelzi, ha megtörtént a megtermékenyülés, és csak függőleges csíkot látunk, ha nem vagyunk áldott állapotban. Ára körülbelül 1500 forint.

One Minute Test: kazettás, leírása azt ígéri, hogy már az elmaradt menstruációst követő első napon kimutatja a terhességet és hogy 99,8%-os pontosságú. Ára 900 forint.

Corax Be Sure tesztcsík már tíz napos terhességet is kimutat, a nap bármely szakában használható, 800 forint körüli árra számíthatunk.

X_Epil: olcsó, 2 darabot tartalmaz egy csomag. Több mint 99% pontosságot ígér, és a leírás szerint a terhesség első napjától használható. 600 Ft körül van egy csomag.

Gabriel Plusz After 3: az információk szerint korai stádiumban lévő terhességet is képes jelezni. Vizeletsugárba kell helyezni a megfelelő részt. 1000-1200 forintba kerül.

Pregnasens: a tesztcsík bármely napszakban használható, tíz percen belül ad eredményt, már 3 napos terhességet is képes jelezni. Ára 400-500 forint.

Instant-View: korai szakaszában is kimutatja a terhességet, vizeletsugárba helyezhető, gyors eredményt kapunk. Körülbelül 900 forintot kell érte fizetnünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://babazo.blog.hu/api/trackback/id/tr372954725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása