Kicsivel jobb!

Babázó

Babázó

Útipatika 2.

2011. július 14. - AnitUp

Érdemes átgondolni, milyen gyógyszerek, fertőtlenítő szerek, hasznos holmik kerüljenek az úti csomagba, különösen, ha kisgyermekkel nyaralunk. Házipatikánk tartalma attól is függ, hova megyünk nyaralnia babával: ha hegyvidékre, ahol kullancs is lehet, nem hiányozhat a kullancscsipesz; hegyen és vízparton a naptejek a legfontosabbak. De bárhová is utazunk, lázmérő, lázcsillapító, fertőtlenítő szerek, kötszer nélkül nem indulhatunk el.

Ha belföldre utazunk, nem kell mindent „nagy tételben” megvásárolni, de nézzünk utána előre, hogy a nyaralás helyszínén hol található gyógyszertár, és olyan üzlet, ahol pótolhatjuk a pelenkát, kéztörlőt, tápszert, és azokat a dolgokat, amelyeket itthon is használunk.

Kéztisztítók, fényvédők

A fertőzéseket legjobb megelőzni, ezért bőségesen lássuk el magunkat és a családot kéztörlőkkel, fertőtlenítő kendőkkel, szárazon tisztító gélszerű fertőtlenítőszerekkel. Mozgólépcső korlátja, mosdó kilincse, bankautomata használata után, és minden olyan helyzetben, amikor fertőzéstől tarthatunk, érdemes használni ezeket.

Elsősorban a vízparton nyaralók gondoljanak a fényvédő krémekre, de manapság már bármilyen kirándulásnál, városi programnál, hegyvidéki kirándulásnál nélkülözhetetlen a tavaszi, nyári hónapokban.

Fényvédő szerekből mindig jó minőségűt vásároljunk, lehetőleg a gyógyszerész ajánlásával. Ha nem akarunk tízezreket költeni a család napvédő krémeire, válasszunk egy magas faktorszámú, gyermekeknek készített nagyobb kiszerelésű készítményt, amelyet a család minden tagja használhat, még az érzékeny bőrű felnőttek is.

Akár 50-es faktorszámú krémet is vehetünk, amelyet még városi programok előtt is érdemes az arcra és a kisgyermek szabadon lévő testrészeire kenni.

Lázmérő, kullancscsipesz

Lázmérő is kerüljön a csomagba. A speciális, fülben vagy homlokon mérő eszközök drágábbak, de utazás közben, vízparton, városban, olyan helyen, ahol nincs lehetőség hosszas és nyugodt lázmérésre, pillanatok alatt megtudhatjuk, hogy valóban magas-e a kicsi testhőmérséklete, vagy csak mi érezzük melegnek.

A kullancscsipesz is jó, ha velünk van, különösen, ha előzetes utánajárás alapján tudjuk, hogy kullanccsal fertőzött a vidék. Ez még akkor is nélkülözhetetlen, ha a család minden tagja részesült kullancs-encephalitis elleni védőoltásban. Ebben az esetben is a lehető leghamarabb távolítsuk el bőrünkből az állatot! Célszerű kirándulás után vagy esténként a gyerekeket és magunkat alaposan átvizsgálni.

Kismamák szükség esetén - főleg, ha otthon is mérik a a vérnyomásukat- ne felejtsék el magukkal vinni a vérnyomásmérőt sem.


A bejegyzés trackback címe:

https://babazo.blog.hu/api/trackback/id/tr853065917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása