Kicsivel jobb!

Babázó

Babázó

Anna és Peti - könyvajánló

2011. május 12. - AnitUp

A három éven aluli kisgyermekek meséi még olyan történetek, amelyek az élet mindennapi apró dolgairól szólnak.  A mesehallgató kicsiknek, akik kétszer-háromszor végighallgatják a meséket, azokat szeretik a legjobban, amelyekkel a legjobban tudnak azonosulni.

Az Anna és Peti sorozat a Kistestvér érkezik című könyvvel indult útjára. Bartos Erika saját gyermekeinek írt történetei saját rajzaival 2006 óta gyerekek százait varázsolta el. A legtöbb családban újra és újra el kell olvasni a kisgyermekeknek a mesét, mert mindegyikük úgy érzi, egy kicsit róluk is szólnak a történetek.A mesék rövidek, a rajzok egyértelműek, szemléletesek. A történetek akármelyik családban megtörténhettek volna akármelyik kisgyermekkel. A könyvsorozat sikerének titka éppen ez.

A Kistestvér érkezik kötetben Anna kezdetben még egyedüli gyermek, aki szüleivel együtt várja a baba érkezését. Amikor édesanyja a kórházban van, otthon a nagyi vigyáz rá, aztán mindannyian együtt mennek megnézni Petit, akire Anya nagyon büszke. Az újszülött ajándékot is hoz a kórházból Annának, aki gondoskodásával, szeretetével halmozza el.

 Ezután a négytagú család mindennapi kalandjait olvashatjuk: hogyan sütöttek palacsintát, hogyan építettek együtt hóembert, milyen volt az állatkertben, hogyan készülődött együtt a család a karácsonyra. Apa barkácsolása is izgalmas történetté válik, amikor kis szekrénykét készít a gyerekjátékoknak, így lesz a tizenhárom történet mindegyike külön-külön is érdekes.

A mesék szövege egyszerű, a legkisebbeknek is érthető. Éppen az irodalommal ismerkedő tipegőknek való. A rajzok egyszerűek, szemléletesek, pontosan úgy ábrázolja az író a világot, ahogyan a legkisebbek számára az érthető és felismerhető.

A meséket nemcsak a Bartos Erikára jellemző egyéni rajzok teszik sikeressé, hanem a történetek végén található fényképek is, amelyek a szerző gyermekeiről készültek. Így lesz a kicsikhez közvetlenül szóló mesekönyv még hitelesebb.

Az Anna és Peti első kötete később még további történetekkel egészült ki, majd miután megszületett Gergő, a harmadik gyermek, még kilenc kötetben ismerhetjük meg a család életét. http://www.annapetiesgergo.hu

 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://babazo.blog.hu/api/trackback/id/tr822898124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása