Kicsivel jobb!

Babázó

Babázó

Nyári útipatika 1.

2011. július 07. - AnitUp

Amikor az utazáshoz készülődünk, vegyük sorra, milyen gyógyszerekre lehet szüksége a kicsinek és a szülőknek. Először a rendszeresen szedett orvosságokat vegyük számba, mint például a krónikus betegségekre felírt, vagy az allergia elleni szerek, de ilyenek az állapotos nő által szedett vitaminok is.

Érdemes listát írni azokról a készítményekről, amelyeknek a biztonság kedvéért az úticsomagban a helyük. Vigyázzunk, hogy ne kerüljenek a kisgyermek kezébe pakolás közben vagy után. Lehetőleg zárható dobozba, bizonyos patikaszereket hűtődobozba kell tenni.

Orvosi, gyógyszertári ügyelet

Ne felejtsük el, hogy orvosi, gyógyszertári ügyelet mindenütt van. Éppen ezért, bármely szokatlan tünet esetén keressünk orvost, ne várjunk arra, hogy esetleg a kisgyermek láza másnapra elmúlik. Kisebb probléma megoldásához a gyógyszertárakban is kaphatunk segítséget.

Külföldön is forduljunk orvoshoz, ha olyan tünetet tapasztalunk, amely eltér a megszokottól: magas láz, makacs hasmenés, hasi görcsök, szédüléssel, hányással járó fejfájás.

Repülőút előtt szintén tájékozódni kell, milyen gyógyszerekhez és eszközökhöz kell orvosi igazolást mellékelni: ilyen például az inzulinhoz használt tű, az inhaláló készülék, a folyékony vagy krémes állagú gyógyszer.

Gyógyszerek

Láz és fájdalomcsillapító mindig legyen a csomagban. A legtöbb lázcsillapító általában fájdalomcsillapító is. Ha kisgyermekkel utazunk, külön vásároljunk nekik való készítményt, kúpot vagy szuszpenziót.

Kötszer, sebfertőtlenítő, sebtapasz kötelező a nyári útipatikába. Ha fertőtlenítő oldatot vásárolunk, tudnunk kell, hogy ki érzékeny a családban a jódra, mert vannak jódmentes készítmények is.

Apróbb horzsolások kezelésére legyen nálunk hámosító kenőcs, amilyen például a Neogranormon. Ez a krém nem csak a kisgyermek, és a felnőtt sérüléseire hasznos, de a kipirosodott bébipopsi gyógyítására is szolgál.

A napi rendszerességgel szedett gyógyszereket eredeti csomagolásba, az adott időre elegendő mennyiségben tegyük el, ne vegyük ki őket a dobozból azzal, hogy helyet akarunk spórolni. Az összetétele, a lejárat ideje, az adagolás módja rendszerint a csomagoláson és a tájékoztatón van feltüntetve. Megérkezéskor keressünk olyan helyet, ahol a kicsi nem férhet az útipatikához.

Általában az allergia elleni szerek is rendszeresen használt gyógyszerek. Ha valamelyik véletlenül otthon marad, jó tudni, hogy ezek közül van, ami itthon recept nélkül is kapható.

A nyári szezonális hasmenéses betegségek ellen is fel kell készülni. Vény nélkül kapható hasmenés, hányinger elleni készítmények is legyenek nálunk. Legjobb, ha forralt vizet, palackozott ásványvizet vagy üdítőt iszunk ismeretlen helyen, hogy elkerüljük ezeket a problémákat.

A bejegyzés trackback címe:

https://babazo.blog.hu/api/trackback/id/tr993047516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása