Kicsivel jobb!

Babázó

Babázó

Új modell kisgyermekes szülők foglalkoztatásához

2011. november 30. - AnitUp

azonosítószám: TÁMOP-2.4.3-A-09/2-2009-0003 „Család velem, karrier előttem”


 

 

Hazánkban egyedülálló, sikeres projektet zár 2011. november 30-án a Budapest Esély Nonprofit Kft. A „Család velem, karrier előttem” TÁMOP-2.4.3-A-09/2-2009-0003 program innovatív foglalkoztatási modellje bebizonyította, hogy a hagyományostól eltérő alkalmazási formákkal a kisgyermekes vagy többgyermekes szülők is elhelyezkedhetnek. Az atipikus foglalkoztatás a munkáltató és a munkavállaló versenyképességét is növeli.

 

A Budapest Esély és konzorciumi partnereinek modellje hatékony mintát adhat a munkaadóknak arra, hogyan lehet összeegyeztetni a munkát és a magánéletet, hogyan lehet részmunkaidőben és osztott munkakörben foglalkoztatni munkavállalókat, illetve hogyan lehet sikeres munkavállalóvá tenni inaktív, a munkaerőpiacon hátránnyal induló munkakeresőket.

 

Jelenleg a kisgyermekes nők esélyei a legrosszabbak a munkakeresők között. A három év alatti gyermeket nevelő nőknek csak 11%-a dolgozik, egy gyerek vállalása több mint 38%-kal rontja a munkavállalási esélyeket. Három szervezet fogott össze azért, hogy innovatív, a munkáltatói gyakorlatban sikeresen alkalmazható modellen keresztül helyezzen vissza édesanyákat és édesapákat a munkaerőpiacra. A főpályázó Budapest Esély Nonprofit Kft., a projektben létrehozott családi napközit üzemeltető Eutrend Kft. és a munkaerő kölcsönző E-Help Consulting Kft. közösen valósította meg a programot.

 

A projektben részt vevő 60 inaktív kisgyermekes szülőt egyénre szabott munkatanácsadással és külön a számukra összeállított „Család és munkavállalás” tréninggel készítették fel az elhelyezkedésre. 40 jelölt OKJ-s szakmai bizonyítványt szerzett (15 fő élelmiszer- és vegyi áru eladó, 15 fő bér- és tb ügyi szakelőadó, 10 fő családi napközi üzemeltető.) A gyermekek elhelyezéséről a családi napközi gondoskodott, ahol a szakirányú képzést végző jelöltek gyakorlatot szerezhettek, majd a többi résztvevő gyermekének felügyeletében segédkeztek.

 

A felkészítési és képzési szakasz után14 fő 6 havi támogatott foglalkoztatását vállalta a Budapest Esély és két konzorciumi partnere, úgynevezett innovatív atipikus formában. Az élelmiszer eladói szakképesítést szerzett résztvevőket például munkaerő kölcsönzéssel közvetítették ki TESCO áruházakhoz. Hogy a projekthez felépített modell mennyire működőképes, az bizonyította, hogy a programban kitűzött 25%-os helyett 78%-os foglalkoztatottsági és tovább-foglalkoztatottsági arányt ért el a főpályázó konzorciumi partnereivel.

 

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Főpályázó: Budapest Esély Nonprofit Kft.

Partnerek: Eutrend Kft., E-Help Consulting Kft.

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://babazo.blog.hu/api/trackback/id/tr733427326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása