Kicsivel jobb!

Babázó

Babázó

Könyvajánló

2011. szeptember 20. - AnitUp

Tökéletes szülők, tökéletes gyermekek, tökéletes családok nem léteznek. Olyan családok viszont igen, ahol mindkét szülő igyekszik megtanulni a szülővé válást, a gondoskodást, az alkalmazkodást a gyermek életkori sajátosságaihoz, megteremteni azt az elfogadó, óvó, ugyanakkor szükség esetén fegyelmező, jóra intő közeget, amelyben kibontakozhat a gyermek személyisége, ugyanakkor megtanulja a társas együttélés alapvető szabályait, a másik ember tiszteletét. 

Minden leendő és gyakorló szülőnek szüksége lehet tanácsokra, útmutatásra a gyermekvállaláshoz és gyermekneveléshez. Ranschburg Jenő éppen ezért írta a Szülők könyvét.

Problémák mindenhol előfordulnak. Van, amelyik családban a baba éjszaka képtelen elaludni, máshol a szobatisztasággal lehet gond. Előfordul, hogy megváltozik a bölcsődés vagy óvodás korú gyermek addigi viselkedése, vagy a kicsi éppen hisztis korszakát kezdi élni.

Ilyenkor a szülők tanácstalannak érzik magukat, úgy gondolhatják, egyedül állnak gondjaikkal, vagy éppen azt nem értik, mi lehet ennek vagy annak a viselkedésnek az oka. Pedig sok kérdésükre már született válasz, hiszen léteznek tipikus gyermeknevelési problémák a kicsik minden egyes életszakaszában.

A Szülők könyvében, illetve annak szerkesztett változatában, a Szülők kis könyvében megtalálhatók azok a legfontosabb információk, amelyekkel tisztában kell lenniük a családtervezés előtt állóknak és a már gyermekes pároknak, vagy akár a gyermeküket egyedül nevelő szülőknek. 

A szerző így ír könyvéről: „E könyvvel segítséget szeretnék nyújtani ahhoz, hogy a sok, szeretettel és reménységgel várt újszülöttből-mely feltűnt a családban-, egészséges, becsületes és harmonikus ember váljék.”

A mai magyar gyermeklélektan megkerülhetetlen alakja volt, a közelmúltban elhunyt Ranschburg Jenő. Televíziós szerepléseket vállalt, weboldalakon működött közre szakértőként, aggodalmas olvasók leveleire válaszolt. 

A fogamzástól az iskolakezdésig terjedő időt öleli át a Szülők könyve. A szerző igyekszik kifejezetten gyakorlati tanácsokkal ellátni az édesanyákat és édesapákat. A magzat és környezete kapcsolatától a mozgáson és beszéden át a szobatisztaságig számos téma kerül szóba, érhetően, a szülőket megnyugtatva.

A nagysikerű könyv második, bővített kiadását, új fejezettel egészült ki, így került bele az ikrekről, a félénk gyerekekről, a nagyszülők szerepéről, a tündérmesékről és még sok másról szóló fejezet, amely ezt a könyvet még teljesebbé teszi.

Egyáltalán nem szégyen a polcról levenni, vagy egy webáruházból megrendelni a kötetet, inkább annak a jele, hogy a szülőnek valóban fontos a gyermeke, és szeretné a legjobb tudása szerint felnevelni, azt adva meg neki, amire valóban szüksége van.

Szegedi Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://babazo.blog.hu/api/trackback/id/tr13241582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása